ГоловнаПолітика

Генпрокуратура оскаржить виправдувальний вирок Мельнику

Звинувачення вимагало для колишнього ректора 9 років в'язниці

Генеральна прокуратура "категорично не згодна з явно недостовірними висновками суду" у справі екс-ректора Національного університету державної податкової служби України Петра Мельника, у зв'язку з чим невідкладно готує апеляційну скаргу.

Про це повідомляється на сайті ГПУ.

Наглядове відомство підтверджує, що 8 липня Ірпінський міськсуд Київської області дійшов висновку про недоведеність вини Мельника і ухвалив виправдувальний вирок.

Генпрокуратура при цьому підкреслює, що державне обвинувачення надало суду достатньо обґрунтовані, отримані законним чином докази провини Мельника у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди на загальну суму 120 тис. грн за вирішення питання про вступ до очолюваного ним вишу.

"Генеральна прокуратура орієнтувала суд на ухвалення обвинувального вироку і призначення покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років з конфіскацією майна і позбавленням права займати відповідні посади строком на 3 роки", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Мельника затримали 27 липня 2013 року під час отримання від двох громадян України хабарів у розмірі 40 тис. і 80 тис. Грн за вступ їхніх родичів у виш, яким він керував. 1 серпня 2013 року Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 27 вересня включно. 7 серпня на Мельника наділи електронний браслет для відстеження його перебування, а 9 серпня він втік з-під домашнього арешту.

Мельника оголосили в міжнародний розшук, і 1 квітня 2014 року його затримали після прибуття до Києва з Лондона. Згодом його звільнили під заставу у розмірі 609 тис.грн.

З липня 2014 року Ірпінський міський суд Київської області розглядав справу за обвинуваченням Мельника в отриманні хабара 120 тис. гривень за сприяння у зарахуванні двох абітурієнтів до Податкової академії.

28 травня 2015 року МВС висунуло Мельнику нові обвинувачення про отримання хабарів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram