ГоловнаПолітика

Порошенко схвалив допомогу НАТО в перезахороненні радіоактивних відходів СРСР

Президент підписав відповідний закон

Порошенко схвалив допомогу НАТО в перезахороненні радіоактивних відходів СРСР
Фото: 17tv.com.ua

Президент Петро Порошенко підписав закон про допомогу НАТО в перезахороненні військових радіоактивних відходів колишнього СРСР.

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

"Президент підписав Закон "Про ратифікацію Імплементаційної угоди між Кабінетом Міністрів України та Організацією НАТО з підтримки (ОНП) про перезахоронення радіоактивних відходів, що утворилися в результаті виконання військових програм колишнього СРСР в Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що законом № 526-VIII від 17 червня 2015 року Верховна Рада дала згоду на обов'язковість для України вищезазначеної угоди, підписаної 8 лютого 2013 року в Капеллені і 18 вересня 2013 року в Брюсселі.

"Документом регулюються питання реалізації проекту трастового фонду в рамках Комісії Україна-НАТО для захоронення радіоактивних джерел, що знаходяться в специфічних військових сховищах на території нашої держави", - йдеться в повідомленні.

Очікують, що результатом реалізації проекту стане реабілітація територій, на яких розташовано сховища радіоактивних відходів у контексті контролю потенційного розповсюдження та негативного впливу на навколишнє середовище. Також вказано, що моніторинг дотримання відповідних державних і міжнародних нормативно-правових актів на всіх етапах проекту вимагатиме і здійснюватиме Агентство НАТО з підтримки.

Нагадаємо, 17 червня Рада ратифікувала договір з НАТО про перезахоронення радіоактивних відходів часів СРСР, який підписали 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram