ГоловнаПолітика

Росія знову виступила проти трибуналу щодо збитого "Боїнга"

МЗС РФ: щодо збитого у 2001 році над Чорним морем літака трибунал не створювали

Росія знову виступила проти трибуналу щодо збитого "Боїнга"
Фото: twitter.com/RolandOliphant

Росія ще раз виступила проти створення трибуналу для кримінального переслідування винних у падінні на Донбасі літака Boeing 777 "Малазійських авіаліній", що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Про це повідомив у вівторок, 7 липня, заступник міністра закордонних справ РФ Геннадій Гатілов.

"Нас в принципі не влаштовує ця ідея за кількома обставинами", - заявив дипломат. За його словами, розслідування обставин авіакатастрофи ще триває, при цьому не зроблено жодних остаточних висновків, інформує агентство ТАСС.

Гатілов нагадав, що у випадку зі збитим у 2001 році над Чорним морем літаком російської авіакомпанії рейсом з Тель-Авіва до Новосибірська "не було жодних трибуналів". Він додав, що створення такого органу - "справа, яка займе багато часу і сил", що пов'язано з визначенням його складу, функцій і фінансування. Заступник глави МЗС назвав "контрпродуктивними" спроби провести резолюцію про трибунал у Раді Безпеки ООН.

Нагадаємо, наприкінці червня Малайзія, Нідерланди, Бельгія, Австралія та Україна запропонували ООН створити спеціальний суд для розгляду справ щодо осіб, відповідальних за загибель рейсу MH17 над Донецькою областю України. Російське міністерство закордонних справ тоді виступило з різкою критикою пропозиції.

Голова Радбезу ООН, новозеландський дипломат Джерард ван Бохем заявив, що питання про створення трибуналу "буде предметом досить інтенсивних консультацій". Він також додав, що відповідний проект резолюції в Радбез ООН планує внести представник Малайзії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram