ГоловнаПолітика
Спецтема

Олланд і Меркель чекають конкретних пропозицій від влади Греції

Кожна країна має взяти на себе відповідальність

Олланд і Меркель чекають конкретних пропозицій від влади Греції
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель перед початком зустрічі заявили, що очікують від прем'єр-міністра Греції Алексіса Ципраса "конкретних пропозицій", які допоможуть терміново знайти вихід з кризи.

Про це повідомили в Єлисейському палаці, передає Укрінформ.

"Двері для обговорення відкриті, я звертаюся до глави уряду Алексіса Ципраса, щоб той підготував серйозні пропозиції, які будуть заслуговувати довіри, щоб Греція залишилася в зоні євро. Ми не маємо багато часу, це справа термінова для Греції і для Європи", - заявив президент Франції перед початком переговорів з німецьким лідером в Єлисейському палаці.

За словами канцлера Німеччини Ангели Меркель, кожна країна повинна взяти на себе відповідальність. "Ми насправді очікуємо конкретних пропозицій від прем'єр-міністра Греції, потрібно терміново знайти вихід зі ситуації, що склалася", - зазначила вона.

"Ми вже досить багато продемонстрували солідарності з Грецією, настав час нести свою відповідальність", - додала Меркель.

Обидва лідери після заяв пішли на переговори, які, як і очікувалося, триватимуть за робочою вечерею.

Нагадаємо, у неділю в Греції відбувся референдум, на якому більшість жителів країни проголосувала проти реформ, запропонованих міжнародними кредиторами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram