ГоловнаПолітика

ДНК Поліщука та Медведька виявлено на покинутих біля місця вбивства Бузини речах

Оприлюднено дані ДНК-експертизи

ДНК Поліщука та Медведька виявлено на покинутих біля місця вбивства Бузини речах
Фото: Надано Артемом Шевченко

Речі, покинуті неподалік від машини вбивць журналіста Олеся Бузини, містять сліди генетичного матеріалу підозрюваних у вбивстві Дениса Поліщука і Андрія Медведька.

Про це пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на висновки ДНК-експертизи.

Проведена Науково-дослідним експертно-криміналістичним центром при ГУ МВС України у м.Києві судова молекулярно-генетична експертиза довела, що генетичні зразки Поліщука збігаються зі зразками, виявленими на спортивному костюмі (куртці і штанах) і одній із двох медичних масок.

"Генетичні ознаки зразка буккального епітелію Поліщука Дениса Валерійовича, 14.06.1990 р.н., збігаються з генетичними ознаками клітин з ядрами на виворітних поверхнях передньої частини спортивних штанів, манжета правого рукава спортивної куртки..., медичної маски "1"...", - йдеться у висновках експертизи.

Експертиза також вказує, що генетичні зразки Медведька, збігаються зі знятими з виявленого правоохоронцями головного убору. Крім цього, його ДНК-матеріал виявлено на обох медичних масках.

"Генетичні ознаки зразка буккального епітелію Медведька Андрія Олександровича, 27.09.1989 р.н., збігаються з генетичними ознаками клітин з ядрами на кепці..., медичній масці "1", медичній масці "2"..., і не містяться серед змішаних генетичних ознак клітин з ядрами на виворітній поверхні коміра спортивної куртки...", - зазначається у висновках експертизи.

Нагадаємо, двох підозрюваних у виконанні вбивства Бузини Андрія Медведька і Дмитра Поліщука затримали 18 червня. Того ж дня Медведька заарештували на 2 місяці, а Поліщука відпустили під заставу у 5 млн гривень. Однак після оскарження прокуратурою ухваленого запобіжного заходу його знову повернули в СІЗО.

Затримані свою провину категорично відкидають.

Сьогодні заплановано розгляд апеляції Медведька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram