ГоловнаПолітика

Сакварелідзе повідомив подробиці операції у слідчому управлінні ГПУ

Справа стосується вимагання хабара за видачу дозволу на видобуток піску

Сакварелідзе повідомив подробиці операції у слідчому управлінні ГПУ
Фото: Макс Требухов

Заступник генпрокурора Давид Сакварелідзе повідомив подробиці затримання першого заступника начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимира Шапакіна та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

"Ми отримали інформацію від підприємця, що займається видобутком піску, про вимагання з боку працівників прокуратури Київської області, дії яких, по суті, призвели до зупинки його бізнесу. Він відмовився йти на незаконну операцію і, повіривши нам, передав деталі справи. Генеральна інспекція ГПУ спільно з СБУ оперативно зайнялася цією проблемою і з'ясувала цікавий факт: київські прокурори діяли не самі по собі, а під початком "великого начальника" зі стін Генпрокуратури, який уявляв себе недоторканним", - повідомив Сакварелідзе у фейсбуці.

За його словами, під час обшуків у фігурантів знайдено 400 тисяч доларів готівкою, автомат Калашникова та холодну зброю, багато ювелірних виробів і 39 пакетів з діамантами.

Порушено кримінальну справу за ч.4 ст.368 КК України, що передбачає безальтернативне позбавлення волі від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати посади, спеціальною конфіскацією та конфіскацією майна.

Порушено кримінальну справу проти нього самого за статтею "захоплення державної установи", Сакварелідзе не уточнив.

Нагадаємо, президенту про цю операцію Сакварелідзе доповідав разом із першим заступником генпрокурора Володимиром Гузирем, який нібито і порушив справу проти Сакварелідзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram