ГоловнаПолітика

У Сумах підірвали офіс "Батьківщини"

Правоохоронці кваліфікують інцидент як теракт

У Сумах вночі стався вибух в офісі партії "Батьківщина", розташованому на першому поверсі житлового будинку по вул. Газети Правди, 9.

Анонімний дзвінок з повідомленням, що в офісі партії "Батьківщина" стався вибух, надійшов до міліції о 2:55. Міліціонери, що виїхали на місце події, констатували, що людських жертв немає, а вибуховою хвилею всередині приміщення знесло перегородки, скло і двері, у будинку вибиті кілька вікон, повідомляється на сайті МВС.

Співробітники СБУ вирішують питання про порушення кримінального провадження за ч.1 ст. 258. "Теракт".

Як повідомляється на сайті Сумської обласної організації "Батьківщини", вибух стався в громадській приймальні народного депутата Олени Шкрум,де розташовувалося місцеве відділення партії.

За інформацією очевидців, о 2:45 прогримів вибух, спрацювала сигналізація, через 10 хвилин приїхали дві пожежні машини, однак пожежі не було. Мешканці будинку розповіли, що за 10 секунд до вибуху чули, як били скло.

Повідомляється, що в приміщенні знаходився центр допомоги військовим і сім'ям переселенців із зони АТО.

Облорганізація "Батьківщини" також зазначає, що в офісі перебували всі оригінали партійних документів, необхідних для участі у місцевих виборах, і на їх відновлення потрібен значний час. Це теж, на думку партії, могло стати мотивом влаштувати вибух.

Нагадаємо, в Сумах в ніч проти 16 червня в офісі партії "Свобода" сталася пожежа. У самій партії заявили, що в приміщенні влаштували вибух.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram