ГоловнаПолітика

Німеччина відкинула призначені ДНР місцеві вибори

Штайнмаєр виступив з різкою критикою намірів сепаратистів

Німеччина відкинула призначені ДНР місцеві вибори
Фото: espreso.tv

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розкритикував плани проросійських сепаратистів на Донбасі провести місцеві вибори 18 жовтня.

"Те, що зараз готується як місцеві вибори, не є виборами з точки зору Мінських домовленостей", - заявив Штайнмаєр в п'ятницю, 3 липня, у Берліні, інформує Deutsche Welle.

Раніше представники ДНР і ЛНР заявили про плани провести місцеві вибори на контрольованих сепаратистами територіях 18 жовтня. Це на тиждень раніше за місцеві вибори, які мають відбутися на іншій території України.

Президент Петро Порошенко розкритикував заяви сепаратистів і підкреслив, що проведення виборів 18 жовтня буде порушенням Мінських домовленостей. "Спроби провести 18 жовтня вибори, незаконні, такі, що не відповідають українському законодавству і критеріям ОБСЄ, означатимуть жорстку атаку РФ на Мінські угоди, досягнуті 12 лютого 2015 року", - заявив Порошенко 2 липня.

У березні Верховна Рада змінила ухвлений восени 2014 року закон про особливий статус Донбасу і прописала, що цей закон почне діяти після позачергових виборів у підконтрольній бойовикам частині Донбасу, проведених відповідно до Конституції України. Розширені повноваження окремим регіонам Донецької та Луганської областей нададуть на умовах, що вибори проведуть у повній відповідності з демократичними стандартами (стежити за цим повинні спостерігачі БДІПЛ ОБСЄ), а всі незаконні збройні формування виведуть з території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram