ГоловнаПолітика

Штепа зібралася знову перемогти на виборах мера Слов'янська

Підозрювана у пособництві бойовикам каже, що зробить з міста "лялечку"

Штепа зібралася знову перемогти на виборах мера Слов'янська
Фото: sportclub-isd.com

Колишня мер Слов'янська Неля Штепа заявила, що хоче знову очолити місто.

Як повідомляє ТСН, про намір знову стати мером Слов'янська Штепа заявила на судовому засіданні, яке в п'ятницю триває у Червонозаводському райсуді Харкова.

"Я маю намір балотуватися в мери, бо, крім мене, місто нікому не потрібне. Його хочуть тільки зруйнувати і викинути, а я його можу знову зробити "лялечку", - сказала вона.

Штепа перебуває в СІЗО майже рік - з 11 липня 2014 року. Востаннє їй продовжили термін арешту до 17 липня. Штепу звинувачують у проведенні незаконного соцопитування з питання федералізації, а також у тому, що вона не вжила адекватних заходів зі звільнення захопленого будинку міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, а в інтерв'ю ЗМІ закликала не звільняти його. В обвинувальному акті також зазначено, що Штепа висловлювала підтримку сепаратистам, не боронила захопленню міськради і дозволила бойовикам ДНР зайняти місто, що призвело до окупації Слов'янська з 12 квітня по 5 липня минулого року.

Крім того, за словами прокурорів, Штепа сприяла організації та зміцненню незаконних блокпостів. В обвинувальному акті також зазначено, що за час окупації і бойових дій у Слов'янську загинуло 117 осіб, 198 отримали тілесні ушкодження. Пошкодження отримали 1574 будинки, а також об'єкти житлово-комунальної інфраструктури міста.

Штепу обрали мером Слов'янська у жовтні 2010 року, за неї проголосували 60% виборців, які прийшли на вибори. У липні 2014 року її відправили у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram