ГоловнаПолітика

Турчинов перевірив "лінію Маннергейма"

Секретар РНБО надів круті окуляри

Секретар РНБО Олександр Турчинов у п'ятницю з'їздив на перевірку будівництва фортифікаційних споруд на лінії розмежування.

Як повідомляє прес-служба РНБО, Турчинов у зоні АТО провів нараду, присвячену завершенню будівництва оборонних рубежів. У нараді також взяли участь віце-прем'єр Геннадій Зубко, керівництво Міністерства оборони, Генерального штабу, військові керівники секторів зони АТО, керівництво Нацгвардії, Державної прикордонної служби, МВС та Антитерористичного центру СБУ.

"Будівництво оборонних рубежів проводилося значно довше, ніж було заплановано, але вже підійшло до свого завершального етапу", - цитують у повідомленні слова Турчинов. Він додав, що більшість опорних пунктів вже побудовано і прийнято ЗСУ, а будівництво інших захисних позицій завершиться найближчим часом.

Після наради Турчинов перевірив виконані роботи на кількох опорних пунктах, розташованих на першій лінії оборони.

Нагадаємо, місяць тому президент Петро Порошенко зажадав завершити зведення фортифікаційних споруд на лінії розмежування на Донбасі до середини липня.

Восени 2014 року за дорученням Президента почали зводити фортифікаційні споруди на лінії розмежування на Донбасі. Порошенко назвав цей проект новою лінією Маннергейма. Вона покликана не допустити прориву бойовиків ДНР і ЛНР і має складатися з трьох смуг оборони, останню з яких будують на адміністративному кордоні Донецької та Луганської областей.

Лінія Маннергейма стала номінальною як приклад ефективних оборонних споруд. Під час радянсько-фінської війни (1939-1940) лінія утримувала наступ Червоної Армії близько двох місяців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram