ГоловнаПолітика

Екс-міністр екології приписав собі чужі заслуги, - в.о. глави Держгеонадр

Шевченко не причетний до повернення надр, захоплених "сім'єю" Януковича.

Екс-міністр екології приписав собі чужі заслуги, - в.о. глави Держгеонадр
Фото: www.dyvys.in

Відправлений у відставку міністр екології Ігор Шевченко приписує собі заслуги, яких у нього не було, і дезінформує суспільство.

Так виконувач обов'язків голови Державної служби геології та надр Микола Бояркін прокоментував заяви Шевченка про те, що він нібито повернув державі бізнес колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького, який втік з України після Майдану, пише РБК-Україна.

Бояркін вказав на недоречність заяв Шевченка про нібито повернення міністром державі родовищ нафти і газу. "У березні 2014 року за результатами перевірки Генеральної прокуратури Держгеонадр скасували наказ у частині надання ТОВ "Голден Деррік" (яке пов'язують зі ще одним ставлеником "Сім'ї2 Едуардом Ставицьким) спеціальних дозволів на користування надрами на 16 ділянках та анульовано 3 спецдозволи. Судові суперечки тривають вже понад рік, але міністр не причетний до цієї справи і жодним чином не залучений у процес. Це питання компетенцій і повноважень виключно Держгеонадр", - заявляв Бояркін.

Водночас Бояркін заявляє, що існують незаперечні докази корупційної діяльності Шевченка на посаді міністра.

За словами чиновника, Шевченко вимагав надати спеціальний дозвіл на користування надрами (вуглеводні) компанії "ПАРІ", яка входить у сферу діяльності бізнесу колишнього міністра екології та природних ресурсів України Миколи Злочевського, тісно пов'язаного з "сім'єю" Януковича. Також екс-глава Мінекології вимагав призначити на посаду гендиректора ДП "Бурштин України" Сергія Мартинюка і залишити на посаді гендиректора казенного підприємства "Кіровгеологія" Дмитра Бдюлева, щодо якого правоохоронні органи порушили низку кримінальних справ.

Нагадаємо, сьогодні ВР відправила у відставку міністра екології Ігоря Шевченка. "За" проголосували 235 народних депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram