ГоловнаПолітика

Окремі вибори ЛНР-ДНР матимуть руйнівні наслідки, - Порошенко

Президент назвав заяви бойовиків про проведення виборів атакою на Мінські угоди

Окремі вибори ЛНР-ДНР матимуть руйнівні наслідки, - Порошенко
Фото: www.dyvys.in

Президент Петро Порошенко попередив, що спроби лідерів самопроголошених ЛНР-ДНР провести окремі вибори на тимчасово окупованих територіях означатимуть порушення російською стороною досягнутих у Мінську угод.

Про це він заявив на брифінгу, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Спроби провести 18 жовтня незаконні, не у відповідності з українським законодавством і критеріями ОБСЄ вибори означатимуть жорстку атаку РФ на Мінські угоди, досягнуті 12 лютого 2015 року. Я впевнений, що це буде надзвичайно безвідповідально і матиме руйнівні наслідки для процесу деескалації напруги в окремих регіонах Донецької та Луганської області", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що ці заяви про так звані вибори поки не належать терористам. "Якщо ці заяви схвалить Російська Федерація, то ми, на жаль, отримаємо дуже небезпечні і неприємні прецеденти", - підкреслив президент.

"Коли атакували Мінський протокол, підписаний у вересні 2014? 2 листопада 2014 року, коли російська влада провела фейкові, незаконні вибори на окупованих територіях, які зруйнували весь той прогрес і перспективи, що розроблялися для імплементації мінського процесу", - пояснив Порошенко.

Нагадаємо, у четвер глава "ДНР" Олександр Захарченко призначив на 18 жовтня 2015 року проведення "місцевих виборів" на всій території "ДНР". За словами Захарченка, 18 жовтня обиратимуться глави міст і районів. Того ж дня, у керівництві "ЛНР" заявили, що проведення місцевих виборів одночасно з "ДНР" є цілком можливим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram