ГоловнаПолітика

Профільний комітет Ради попросив ГПУ перевірити Державіаслужбу

Головна претензія до керівника відомства полягає у сприянні монополізації ринку авіаперевезень

Профільний комітет Ради попросив ГПУ перевірити Державіаслужбу

Комітет Ради з питань транспорту ухвалив рішення звернутися до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про відповідність займаній посаді голови Державіаслужби Дениса Антонюка.

Про це повідомляє прес-служба Блоку Петра Порошенка з посиланням на заступника голови комітету Бориса Козира.

"Окрім рішення звернутися до прем'єр-міністра, комітет попросив Генпрокуратуру вивчити матеріали робочої групи щодо діяльності Державіаслужби, направити ці матеріали також до парламентського Комітету з питань протидії корупції та Антикорупційного бюро", - зазначив депутат.

За словами Козира, головна претензія до керівника Державіаслужби полягає у сприянні монополізації ринку авіаперевезень однією компанією.

"Компанія МАУ монополізувала ринок. Державіаслужба, яка має відповідати за безпеку польотів та надання права польотів, всі рішення приймала виключно в інтересах компанії МАУ", - зазначив заступник голови комітету.

Як відомо, Антонюка усунули від виконання обов'язків після скандалу на комісії Державіа, коли МАУ отримала всі частоти на польоти з Одеси до Стамбулу, хоча на частину з них претендувала "АтласДжет Україна".

Тоді голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі грубо посварився з Антонюком і звинуватив його в лобіюванні інтересів компанії Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram