ГоловнаПолітика

Євросоюз виділив Україні €15 млн на надання гуманітарної допомоги

У цілому ЄС та його члени окремо направили потерпілим на Донбасі €223 млн.

Євросоюз виділив Україні €15 млн на надання гуманітарної допомоги

Європейський Союз надав новий пакет гуманітарної допомоги постраждалим від конфлікту у східній Україні у розмірі 15 млн євро.

Про це заявив єврокомісар з гуманітарної допомоги і кризового управління Христос Стіліанідес під час свого візиту в Україну в середу, повідомляється на офіційному сайті Єврокомісії.

"Це додаткове фінансування дасть суттєвий поштовх нашим поточним операціям допомоги найбільш вразливим людям шляхом надання продуктів харчування, гігієнічних наборів, ковдр, медичних послуг, чистої води, житла та іншої допомоги як у контрольованих, так і в не контрольованих урядом регіонах", - заявив Стіліанідес.

Як наголошується в повідомленні, з урахуванням нового пакету фінансування розмір гуманітарної допомоги, наданої Єврокомісією постраждалим від конфлікту на сході України, перевищить 62 млн євро. Разом з фінансуванням, наданим безпосередньо державами-членами, ЄС в цілому направив постраждалим унаслідок конфлікту від початку 2014 року 223 млн євро.

У Єврокомісії зазначають, що проекти, які фінансуються повністю або частково Єврокомісією, вже безпосередньо допомогли 1,57 млн українцям, з них 18% - це діти до 17 років і 10% - люди старші за 50 років. Близько 55% гумдопомоги Комісії направлено нужденним, які проживають у неконтрольованих урядом районах. Крім того, вона адресована внутрішньо переміщеним особам і біженцям. Гуманітарна допомога ЄС часто поширюється у вигляді грошових коштів та ваучерів, на які можна купити предмети першої необхідності у місцевих магазинах і на ринках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram