ГоловнаПолітика

Регламентний комітет Ради підтримав подання Генпрокуратури про арешт Клюєва

У повторному розгляді притягнення до кримінальної відповідальності немає потреби

Регламентний комітет Ради підтримав подання Генпрокуратури про арешт Клюєва
Фото: LB.ua

Комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради рекомендує парламенту розглянути подання про затримання і арешт депутата Сергія Клюєва (позафракційний).

Відповідне рішення ухвалено на засіданні комітету одностайно.

У висновках комітету було зазначено, що у повторному розгляді притягнення до кримінальної відповідальності немає потреби.

Також наголошується, що затримання та арешт Клюєва у парламенті мають розглядатися окремим голосуванням, оскільки подання генерального прокурора містило три питання: притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

Після засідання депутат Ради, перший заступник голови комітету Павло Пинзеник (фракція "Народний фронт") заявив, що зазначені висновки у найкоротші терміни направлять у парламент.

Раніше генпрокурор Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради з поданням про погодження притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Клюєва.

Нагадаємо, 3 червня з Клюєва зняли недоторканість, і того ж дня він намагався полетіти з України до Австрії. Наступного дня він не прийшов на допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram