ГоловнаПолітика

Порошенко: ніякого тиску на мене не було і бути не може

Усі рішення будуть ухвалюватися виключно в інтересах України, додав Президент

Порошенко: ніякого тиску на мене не було і бути не може
Президент во время награждения "киборгов"
Фото: president.gov.ua

Президент України Петр Порошенко заявив, що на нього не чинився тиск з боку Європейського Союзу чи іншої сторони щодо внесення змін до Конституції про особливий статус Донбасу.

Про це Порошенко розповів в інтерв'ю телеканалу "Інтер".

"Ніякого тиску на Україну, на українську владу або на мене особисто немає і бути не може, оскільки я здійснювати цей тиск не дозволю. Тому що я - Президент, я Гарант Української Конституції, і ми будемо виходити виключно з інтересів України", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що Україна взяла на себе зобов'язання в рамках мінських домовленостей і виконала їх щодо особливого режиму місцевого самоврядування окремих районів Донецької та Луганської областей.

"Всі зобов'язання, які ми брали на себе, відображені в цьому законі. Дуже важливо, я хотів би підкреслити, що в розробці змін до Конституції брали участь представники Донецька і Луганська, але не "парашутисти" з Москви, а реальні представники Донецька і Луганська", - зазначив Президент.

Напередодні Венеціанська комісія позитивно оцінила зміни до Конституції України в частині децентралізації.

Нагадаємо, голова Верховної Ради України Володимир Гройсман повідомив, що в перехідних положеннях Конституції України пропонується визначити, що місцеве самоврядування на окупованих територіях буде визначатися чинним законом "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram