ГоловнаПолітика

Сайт Москаля зламали для компрометації заступника голови СБУ

Губернатор заявив, що "качку" розмістили співробітники Малікова.

Сайт Москаля зламали для компрометації заступника голови СБУ
Фото: скрин-шот удаленной публикации

Кілька днів тому персональний сайт Геннадія Москаля зламали й у стрічку новин майже півторарічної давності, за 1 березня 2014 року, вставили компромат на Віталія Малікова - нинішнього керівника Антитерористичного центру, заступника голови СБУ.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Москаля від 26 червня.

"Новина з вигаданими фактами про Малікова була навмисно вставлена хакерами в розкручений сайт, щоб потім поширити її як компромат у різних ЗМІ з посиланням на моє ім'я, - цитують Геннадія Москаля. - Інформаційну качку вже вилучено з мого сайту, тому я прошу ЗМІ не посилатися на неї і прибрати зі своїх повідомлень".

Москаль заявив, що замовники злому його сайту - співробітники СБУ, яким не подобаються нові кадрові призначення в цьому відомстві.

"Замовники цієї брудної піар-технології мені відомі - сліди ведуть на Володимирську, 33 в Києві до, прошу вибачення за різкість, лайнометів із СБУ, яким не подобаються нові кадрові призначення у їхньому відомстві", - написав Москаль.

Він також наголошує, що чужорідна новина, по-перше, різко вирізнялася за стилем подачі від сусідніх інформацій, а по-друге, 1 березня 2014 року на сайті Москаля було розміщено інший матеріал - заяву з різкою критикою керівництва МВС за призначення на посаду начальника Кримського головкому міліції члена Партії регіонів Авруцького.

"Ця заява зникла, а замість неї виставили інформаційну качку", - підсумував Москаль.

Фейковий матеріал про Малікова зараз доступний у кеші Ґуґлу.

Нагадаємо, Маліков став заступником голови СБУ і начальником АТЦ 23 червня. За кілька днів до цього Верховна Рада звільнила Валентина Наливайченка з посади голови СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram