ГоловнаПолітика

Міністр екології не має морального права залишатися на посаді, - "Народний фронт"

Тимошенко відхрестилася від Шевченка, як від "чогось гидкого".

Міністр екології не має морального права залишатися на посаді, - "Народний фронт"
Фото: www.dyvys.in

Партія "Народний фронт" вважає, що міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко не має права далі займати свою посаду.

"Літати в Ніццу на літаку одіозного олігарха Оніщенка, тоді як біля столиці велика пожежа, що ризикувала перекинутися на військову частину і стати однією з найбільших екологічних трагедій для України після Чорнобиля - не тільки аморально, це службовий злочин, за який потрібно відповідати", - йдеться в заяві партії.

НФ вважає, що Шевченко не є самостійною фігурою і був у Ніцці за наказом свого "господаря" Олександра Оніщенка.

"Попри це, відповідати доведеться саме вам, Ігоре Анатолійовичу. Ваш вчинок такий мізерний, що від вас уже почали відмовлятися ваші політичні партнери. Учора в ефірі одного з телеканалів керівник "Батьківщини" Юлія Тимошенко публічно відхрестилася від вас, як від чогось дуже нехорошого, неприємного і гидкого. Відмовилася, незважаючи на те, що квота фракції як учасника коаліції більшості на посаду міністра екології була продана олігарху, як мішок картоплі. Цю посаду купили для захисту приватних бізнес-інтересів покупця - менеджера "Сім'ї" Януковича Оніщенка", - заявляє партія.

НФ зазначає, що політ Шевченка дав тільки одну користь Україні - "викрив масштабну змову однієї з фракцій, що входить до парламентської більшості, з колишніми членами ОЗУ Януковича", що, на думку партії, кидає тінь на всю коаліцію.

"Ми вважаємо, що обставини призначення Шевченка міністром екології і його діяльність на цій посаді повинні стати предметом уваги правоохоронних органів", - наголошує НФ.

15 червня голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко закликав коаліцію проголосувати за відставку Шевченка. Депутат стверджував, що в той час, коли на нафтобазі під Києвом спалахнула пожежа, міністр екології перебував за кордоном у відпустці.

Згодом прем'єр-міністр Арсеній Яценюк відчитав Шевченка за те, що той не був на місці пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом.

Шевченко зазначив, що був за кордоном 6-7 червня, тоді як пожежа спалахнула 8 червня. Також він підтвердив, що повертався з Ніцци до Києва літаком, який належить нардепу, члену депутатської групи "Воля народу" Олександру Оніщенку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram