ГоловнаПолітика

Власники кіосків перекрили трасу біля метро "Васильківська"

У КМДА заявили, що зносять "прокурорські МАФи епохи Януковича"

Фото: facebook.com/dbelotserkovets

Навпроти станції метро "Васильківська" у Києві кілька десятків власників та працівників кіосків перекрили дорогу.

"Мафовики перекрили рух навпроти станції метро Васильківська, таким способом вони намагаються отримати мораторій на демонтаж, доставляючи додатковий дискомфорт киянам вже не тільки своїми незаконними МАФами, перекриваючи доступ до зупинки і на площу в цілому, заважаючи банально руху транспорту", - написав у своєму фейсбуці директор департаменту благоустрою Київміськадміністрації Дмитро Білоцерковець.

Він додав, що після демонтажу першого з шести незаконних МАФів їхні власники почали блокування техніки комунальників, прокололи шини, облили маніпулятор бензином.

"Як виявилося, ми посміли зачепити прокурорські МАФи епохи Януковича, які прикривалися якимись рішеннями судів і спробою легалізації через право власності, не маючи жодних документів на землю і навіть наказів на присвоєння адрес (отже, довести, що ці мафи якимось чином пов'язані з цими фіктивними і зробленими через корупцію документами, вони не можуть)", - заявив Білоцерковець.

Він повідомив, що за цю ніч комунальники демонтували 13 МАФів, а в сумі за останні два дні близько 35.

  Нагадаємо, вранці 10 червня власники кіосків у переході метро "Харківська" у Києві перекрили проспект Бажана, протестуючи проти знесення МАФів.

Столична влада веде кампанію зі знесення кіосків, дозволів на які або немає, або вони неналежно оформлені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram