ГоловнаПолітика

"Нормандська четвірка" підтримала відданість Мінським угодами

Для України визначальними залишаються припинення вогню, обмін полоненими і вибори за стандартами ОБСЄ.

"Нормандська четвірка" підтримала відданість Мінським угодами
Фото: скриншот с ютуба

У Парижі (Франція) завершилися переговори голів міністерств закордонних справ України Павла Клімкіна, Росії Сергія Лаврова, Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра і Франції Лорана Фабіуса.

"Завершили. У Парижі ми всі підтримали відданість Мінську. Росія також. Подивимося, хто і як цю відданість буде реалізовувати", - написав голова МЗС України Павло Клімкін у Twitter.

"Для нас три теми залишаються визначальними: припинення вогню, обмін полонених і вибори за стандартами ОБСЄ", - зазначив міністр.

Водночас голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр розповів, що переговори пройшли в конструктивному ключі.

"Дискусії були без взаємних звинувачень. Сторони розглянули весь комплекс питань, спрямованих на врегулювання ситуації на сході України. Сторони погодилися, що ключову роль у врегулюванні конфлікту відіграє ОБСЄ", - заявив Штайнмаєр.

Міністр повідомив, що СММ ОБСЄ незабаром попрямує в район Широкиного. За підсумками своєї поїздки вона подасть доповідь для країн "нормандської четвірки".

Крім того, на зустрічі обговорювали питання економічної допомоги постраждалим від конфліктів районам.

Нагадаємо, спеціальний представник ОБСЄ у тристоронній контактній групі з питань України Хайді Тальявіні заявила, що сьогоднішній раунд переговорів тристоронньої контактної групи з питань України був непростим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram