ГоловнаПолітика

Кабмін дозволив забирати автомобілі для потреб армії

Тепер військкомати зможуть безкоштовно залучати транспорт і техніку підприємств і організацій

Кабмін дозволив забирати автомобілі для потреб армії
Фото: dyvys.in

Кабінет Міністрів вніс зміни до "Положення про військово-транспортної обов'язки", згідно з якими військкоматам дозволяється вилучати автомобілі для потреб Збройних сил України.

Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів №405 від 17 червня 2015 року.

Згідно зі змінами, військкомати зможуть здійснювати безкоштовне залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій.

"Під час мобілізації задоволення потреб військових формувань здійснюється шляхом безкоштовного залучення транспортних засобів і техніки підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності на умовах повернення їх після оголошення демобілізації", - йдеться в постанові.

Як зазначається, дія положення поширюється на центральні органи виконавчої влади, інші державні органи, місцеві держадміністрації, органи місцевого самоврядування, підприємства, установи та організації незалежно від форми власності, а також громадян - власників транспортних засобів.

При цьому дія положення не поширюється на дипломатичні представництва і консульські установи іноземних держав, представництва іноземних і міжнародних організацій, іноземців та осіб без громадянства.

"Від передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням при мобілізації можуть звільнятися підприємства, установи та організації у зв'язку з виконанням ними встановлених мобілізаційних завдань при наявності укладеного з Міноборони договору на виконання мобілізаційних завдань, а також за умови, що їхні транспортні засоби та техніка задіяні у виробничому процесі виконання мобілізаційних завдань", - йдеться в документі.

Крім того, від передачі транспортних засобів і техніки військовим формуванням при мобілізації можуть звільнятися також підприємства, установи та організації, в яких висока суспільна потреба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram