ГоловнаПолітика

У Мінську завершилася зустріч контактної групи (оновлено)

Наступна зустріч відбудеться 7 липня

У Мінську завершилася зустріч контактної групи (оновлено)
Мартин Сайдик
Фото: un.org

Тристороння контактна група щодо ситуації на Донбасі закінчила переговори в Мінську.

Зустріч відбувалася в "Президент готелі" в центрі білоруської столиці і тривала майже три години. Переговорам контактної групи передували засідання трьох підгруп - з економічних, гуманітарних та політичних питань.

У зустрічі взяли участь Хайді Тальявіні (закінчує свій мандат як представник ОБСЄ) та її наступник Мартін Сайдік, представник України Леонід Кучма, Росії Азамат Кульмухаметов, а також представники ДНР і ЛНР.

Тальявіні, як передає "Белта", повідомила, що сьогоднішній раунд переговорів був непростим, а Сайдік повідомив, що у контактної групи заплановано щільний графік роботи на літо.

"У нас буде великий і сильний графік (зустрічей) у липні та серпні. Ви побачите, що ми намагаємося отримати результат для простих людей, які цього дуже потребують", - сказав він.

Тальявіні також повідомила, що підгрупа з економічних питань контактної групи з України розглядала відновлення виплат пенсій.

Оновлено о 20:30. Представник самопроголошеної ДНР Денис Пушилін повідомив, що всі підгрупи контактної групи з України зберуться 7 липня.

У свою чергу представник самопроголошеної ЛНР Владислав Дейнего анонсував черговий обмін полоненими між українською стороною і бойовиками.

Нагадаємо, попереднє засідання тристоронньої контактної групи та її робочих підгруп у Мінську відбулося тиждень тому. За підсумками тієї зустрічі Тальявіні заявила, що було досягнуто прогресу, однак прориву не спостерігається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram