ГоловнаПолітика

Україна пообіцяла зелений коридор для гуманітарних вантажів на Донбас

Транспортна блокада не зачепить благодійні організації.

Україна пообіцяла зелений коридор для гуманітарних вантажів на Донбас
Фото: www.dokaz.org.ua

Прем'єр Арсеній Яценюк на зустрічі з міжнародними гуманітарними організаціями у вівторок пообіцяв, що для гуманітарних вантажів на Донбас запровадять режим "зеленого коридору".

Про це повідомляє сайт уряду.

Крім того, в СБУ з'явиться відповідальний за координацію проходження гуманітарної допомоги. Він працюватиме в прямій координації з офісом віце-прем'єра і Міністерством соціальної політики.

Прем'єр також доручив оптимізувати і спростити процедури погоджень, необхідних для гуманітарних вантажів.

У зустрічі взяли участь Яценюк, члени уряду, керівництво СБУ і Держслужби з надзвичайних ситуацій, з одного боку, та представники управління ООН з координації гуманітарних програм в Україні, Верховного комісаріату ООН у справах біженців, Міжнародного Комітету Червоного Хреста, офісу гуманітарної допомоги Європейської Комісії (ЄКЗ) , делегації "Лікарі без кордонів", організації "Карітас", з іншого.

Нагадаємо, з 18 червня чинна нова пропускна система в зоні АТО. Тепер заборонено автобусне сполучення з окупованими територіями; перевезення вантажів, товарів і ліків можливе в особистому автотранспорті і таксі, що має менш ніж дев'ять пасажирських місць. Дозволено перевозити вантажі тільки міжнародних гуманітарних місій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram