ГоловнаПолітика

МВС вивело роту "Торнадо" за межі Луганської області (оновлено)

На території школі в Привіллі залишилися тільки слідчі.

МВС вивело роту "Торнадо" за межі Луганської області (оновлено)
Фото: www.facebook.com/TornadoBat

Підрозділи МВС "Чернігів" і "Торнадо" виведено за межі Луганської області, повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль.

Процес виведення завершився сьогодні, 23 червня.

Повідомляють, що зараз у Луганській області немає жодного представника цих міліцейських підрозділів. Бойову охорону рубежів контрольованої Україною території області здійснюють бійці інших силових підрозділів.

На сайті МВС сказано, що бійці роти "Торнадо" у повному складі покинули територію школи №32 у м. Привілля Луганської області, де раніше тримали кругову оборону. Зараз там працює група слідчих МВС.

Нагадаємо, 17 червня правоохоронці затримали вісьмох бійців роти "Торнадо", в тому числі командира Руслана Онищенка за звинуваченням у скоєнні тяжких злочинів проти мирних жителів. Бійців затримали в різних містах України. Правоохоронці також спробували провести слідчі дії на базі спецроти в Луганській області, проте бійці зайняли кругову оборону і пригрозили застосувати зброю. Усього на базі "Торнадо" перебувало близько 170 бійців.

18 червня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що підрозділ особливого призначення "Торнадо" за його наказом розформовано, всіх бійців вивели за штат.

19 червня голова МВС Арсен Аваков оголосив конфлікт навколо "Торнадо" вичерпаним.

20 червня бійці впустили слідчих МВС і прокуратури на свою базу.

Москаль звинувачував "Чернігів" і "Торнадо" в безчинствах на території Луганської області та "кришуванні" контрабанди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram