ГоловнаПолітика

Янукович вважає себе відповідальним за придушення Євромайдану

Колишній президент стверджує, що не віддавав правоохоронцям наказ стріляти в мітингувальників

Колишній президент України Віктор Янукович вважає себе відповідальним за придушення акцій протесту на Майдані Незалежності з листопада 2013-го по лютий 2014 року.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС-Newsnight.

"Я не заперечую своєї відповідальності", - сказав він.

За словами Януковича, сам він всіляко намагався уникнути насильства.

"Я був противником, категоричним противником кровопролиття. Я вважав, що жодна влада не варта краплі крові людей. Тому я був проти того, щоб пролилася кров в Україні. І я зробив все, щоб в Україні не було війни", - заявив Янукович.

Янукович також поклав відповідальність за події лютого 2014 року, коли у сутичках опозиціонерів з міліцією в Києві загинули понад сто людей, "на радикалів, які вирішили захопити владу".

Колишній президент стверджує, що не віддавав правоохоронним органам наказ застосовувати зброю проти беззбройних демонстрантів, і вважає, що міліцію спровокували радикали, які відкрили по ній вогонь.

Нагадаємо, Віктор

Янукович втік до Росії в лютому 2014 року після розстрілу протестувальників у центрі Києва. Він кілька разів виступав на телебаченні з офіційними заявами, у яких, зокрема, спростовував чутки про свою смерть і називав себе легітимним президентом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram