ГоловнаПолітика

Могеріні: Євросоюз готовий співпрацювати з Росією, незважаючи на санкції

ЄС пропонує РФ свою допомогу і в дотриманні мінських угод

Могеріні: Євросоюз готовий співпрацювати з Росією, незважаючи на санкції
Фото: EPA/UPG

Незважаючи на санкції, Європейський Союз і Росія продовжують співпрацювати в різних сферах, і ЄС робить зусилля для поліпшення цих відносин.

Про це заявила Верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні за результатами засідання Ради ЄС у Люксембурзі, пише "Європейська правда".

"Рішення продовжити санкції щодо окремих секторів російської економіки - це не просте і не звичайне рішення. Це національний консенсус, який було прийнято на березневому саміті, який вирішив, що ослаблення санкцій буде пов'язано з виконанням мінських угод", - сказала вона.

За словами Могеріні, сьогоднішнє рішення природне, оскільки є логічним продовженням березневого саміту, адже "позитивних новин" у дотриманні Мінська-2 немає.

"Це не означає що з нашого боку немає зусиль поліпшити відносини з РФ, збільшити рівень діалогу та порозуміння. Є багато проблем над якими ми співпрацюємо з Росією в конструктивний спосіб. Ми готові до співпраці в різних питаннях, у тому числі у дотриманні мінських угод" , - зазначила Могеріні.

Раніше повідомлялося, що ЄС продовжив санкції проти Росії ще на 6 місяців - до 31 січня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram