ГоловнаПолітика

Голова Апеляційного суду пояснив, що 25 тис. грн, знайдених під час обшуку, взяв на продукти

Чернушенко переконаний, що все, що відбувається, пов'язано зі справою про арешт майна підприємства "Нафтогазвидобування"

Голова Апеляційного суду пояснив, що 25 тис. грн, знайдених під час обшуку, взяв на продукти
Фото: ord-ua.com

Голова Апеляційного суду міста Києва Антон Чернушенко запевняє, що всі вилучені в нього кошти і речі належать йому законно і ніякого стосунку до корупції не мають.

"Я стверджую, що справа проти мене є замовною", - підкреслив Чернушенко на брифінгу в понеділок, повідомляє Укрінформ.

За його словами, на вилучені в нього два пістолети є відповідні документи: один з них 10 років тому йому вручив, нібито як службову зброю, Верховний Суд, а другий - нагородний пістолет від голови СБУ.

Голова Апеляційного суду міста Києва також розповів журналістам, що 25 тис. грн мав при собі, бо збирався піти в магазин, щоб купити продукти додому. А 6,5 тис. дол. - на послуги стоматологів. "Я збирався після розгляду справи, яка була єдина на 9.30, поїхати до стоматолога. І, не знаючи, скільки буде коштувати 5 імплантатів, я взяв цей запас коштів", - сказав суддя.

Талони на бензин йому подарував колись друг, який виїжджав за кордон. "Частину використовував, а частина залишилася, оскільки там гарний малюнок, мені не хотілося їх просто викидати", - пояснив Чернушенко.

Щодо автомобілів, запевняє він, то всі вони задекларовані і належать членам сім'ї голови суду: "Всі названі ними автомобілі, вони їх навіть не описували. Вони у справі не проходять взагалі. Я їжджу лише на одному автомобілі - Mercedes E з одеськими номерами. Всі ці автомобілі задекларовані. Не подумайте, що вони якісь ліві і що ніхто про них не знає".

Голова Апеляційного суду міста Києва переконаний, що все, що зараз з ним відбувається, "це через справу, яка стосується арешту майна підприємства "Нафтогазвидобування", бо хотіли, щоб було накладено арешт на облігації, на свердловину в Полтавській області, на результати видобутку і на рахунки підприємств".

Як повідомили на брифінгу Генпрокурор Віктор Шокін і в.о. голови СБУ Василь Грицак, у Чернушенка вилучено $6,5 тис., приблизно 30 тисяч гривень, ключі від 5 машин, зареєстрованих на його родичів, картки на пальне (14 тонн).

Шокін зазначив, що голова Апеляційного суду відмовляється давати свідчення щодо походження вилучених у нього коштів і цінностей. Генпрокурор заявив також про намір завтра внести подання до ВР з метою зняття суддівської недоторканності з Чернушенка, його затримання та арешту.

Нагадаємо, 20 червня в будівлі Апеляційного суду Києва співробітники СБУ і Генпрокуратури понад добу проводили слідчі дії і утримували там Чернушенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram