ГоловнаПолітика

Яценюк відреагував на скандал з Антикорупційним агентством

Підконтрольних Кабміну "громадських діячів" не чіпатимуть.

Яценюк відреагував на скандал з Антикорупційним агентством
Фото: Макс Требухов

Прем'єр Арсеній Яценюк пообіцяв змінити представника Кабміну в комісія з відбору кандидатів у Національне антикорупційне бюро.

''Це агентство буде незалежним - як голова уряду я готовий від уряду змінити представника в конкурсній комісії і взагалі віддати громадським організаціям'', - передає слова прем'єра "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, до складу конкурсної комісії мали обрати вісьмох членів: чотирьох від громадських організацій і по одному від Президента, Верховної Ради, Кабміну та Нацагентства з питань держслужби. Комісія зі свого боку обере п'ятьох членів Нацагентства.

Раніше Кабмін затвердив підсумки конкурсу, комісія вже проводить засідання. До складу комісії увійшли заступник міністра Кабінету Міністрів Роман Греба, представник Президента в Кабміні Олександр Данилюк, голова Нацагентства з питань держслужби Костянтин Ващенко, представники громадських організацій "Фонд "Відкрите суспільство" Роман Вереша, "Україна ХХI" Олег Самусь, "Інститут світової політики" - Віктор Шлінчак, "Молодіжне об'єднання Львівський Євромайдан" - Олександр Ружицький.

Водночас Верховна Рада не заповнила свою квоту, відмовившись підтримати кандидатуру виконавчого директора Transparency Іnternational Олексія Хмари.

Після цього Transparency International оскаржила результати відбору членів конкурсної комісії в суді. За даними організації, квоту громадських організацій заповнили людьми, підконтрольними Кабміну, а призначення Хмари заблокували представники партії "Народний фронт".

Представник Президента в комісії Олександр Данилюк заявив, що не братиме участі у засіданнях комісії, поки скандал не вирішиться.

Основним повноваженням агентства стане аналіз та перевірка декларацій про доходи держслужбовців, моніторинг їх способу життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram