ГоловнаПолітика

Порошенко вимагає від силових відомств більшої координації

Президент вимагає більше вироків

Порошенко вимагає від силових відомств більшої координації
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко вимагає від СБУ, МВС, Генеральної прокуратури, Нацагентства із запобігання корупції та Національного антикорупційного бюро вищого рівня взаємодії в боротьбі з корупцією.

Про це він сказав на нараді з керівниками силових відомств. Нараду, як передає прес-служба Президента, було присвячено невідкладним заходам щодо підвищення ефективності боротьби з корупцією, контрабандою та зловживаннями на митниці.

"Вимагаю значно вищого рівня координації дій між силовими структурами. Нікому не дозволю тягнути ковдру на себе. Маєте продемонструвати ефективну взаємодію, щоб ми звітували не про кількість порушених справ, а про кількість вироків суду, коли корупційні схеми буде доведено до суду і злочинців буде притягнуто до кримінальної відповідальності", - сказав Порошенко.

Він окремо акцентував увагу на питанні реформування кожного з відомств.

Президент висловив сподівання, що вже найближчим часом Верховна Рада затвердить Комплексну програму реформування Міністерства внутрішніх справ і створення національної поліції.

Нагадаємо, на цій нараді Порошенко вимагав від в.о. голови СБУ Василя Грицака негайних подань на звільнення майже всього керівництва служби, що залишився після Валентина Наливайченка - трьох з чотирьох його заступників (Юрія Артюхова, Віталія Циганка і Віктора Ягуна), а також головного слідчого Василя Вовка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram