ГоловнаПолітика

Депутати "Народного фронту" покинули зал парламенту

Рада припинила розглядати законопроекти і перейшла до виступів парламентарів

Депутати "Народного фронту" покинули зал парламенту
Фото: Макс Требухов

Фракція "Народний фронт" у Верховній Раді покинула зал засідань парламенту і не має наміру повертатися до нього в п'ятницю.

Про це на засіданні заявив заступник голови фракції Сергій Пашинський.

"Фракція "Народний фронт" у повному обсязі зараз перебуває на своїх робочих місцях... На сьогоднішній день роботу, на жаль, зірвали, і ми не маємо більше бажання брати участь у цьому шоу", - сказав він.

Після цього фракція у повному складі залишила зал засідань парламенту.

За словами Пашинського, причиною цього стало те, що на засіданні Ради не було достатньої кількості депутатів з інших фракцій для ухвалення рішень.

Раніше голова парламенту Володимир Гройсман кілька разів ставив на голосування внесення до порядку денного законопроекту про забезпечення ліцензування та захисту економічних інтересів країни, але жодна зі спроб не набрала необхідних мінімальних 226 голосів.

Після сигнального голосування, в якому взяли участь 170 депутатів, Рада припинила розглядати законопроекти і перейшла до наступного пункту ("Різне") згідно з регламентом, а саме - до виступів парламентарів.

Нагадаємо, нардеп Олександр Онищенко в ефірі телеканалу "Інтер" заявив, що на виборах у Раду восени 2014 року прем'єр-міністр Яценюк збирав спонсорські гроші з таких бізнесменів, як він".

У "Народному фронті" спростували цю інформацію, заявивши, що Онищенко збрехав і в нього "напад амнезії" й "стан неадекватності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram