ГоловнаПолітика

Сенат США дозволив надавати Україні летальне озброєння

Витрати Пентагону обсягом $612 млрд підтримав своїми голосами 71 сенатор

Сенат США дозволив надавати Україні летальне озброєння
Фото: presstv.ir

Сенатори США переважною більшістю голосів дозволили надавати Україні летальне озброєння.

Про це йдеться в ухваленому в четвер, 18 червня, законі про оборонний бюджет на наступний фіскальний рік, повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на AFP.

Ухвалення фінансового плану Пентагону в наявній редакції відбулося, незважаючи на застереження Білого дому. Витрати Пентагону обсягом $612 млрд підтримав своїми голосами 71 сенатор. 25 членів верхньої палати американського парламенту проголосували проти.

Згідно з прийнятим проектом закону, передбачено надати Україні військову допомогу на $300 млн. Допомога включатиме радарні системи та протитанкові комплекси.

Зазначимо, що новий фіскальний рік починається з 1 жовтня цього року.

Як відомо, досі Вашингтон надавав Україні допомогу тільки нелетальним озброєнням - позашляховиками, оснащенням, радарними системами і безпілотниками.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що президент США Барак Обама не згоден із законопроектом про військові витрати на 2016 фінансовий рік, який підготували в Сенаті. Зазначали, що якщо документ надійде на підпис у своєму нинішньому вигляді, то старші радники президента рекомендуватимуть йому накласти вето на нього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram