ГоловнаПолітика

Григорович: перші кадрові конкурси стануть іспитом для керівництва Держлісагентства

Радник міністра аграрної політики та продовольства розповів про проведення перших 47 конкурсів.

Григорович: перші кадрові конкурси стануть іспитом для керівництва Держлісагентства
Фото: inspired.com.ua

Державне агентство лісових ресурсів може стати загальнонаціональним пілотним проектом вироблення прозорої державної кадрової політики. Таку думку висловив радник міністра аграрної політики та продовольства України Олександр Григорович.

Зокрема він додав, що саме це відомство є одним з найконсервативніших, найбільш корумпованих і закритих для суспільства. "Деякі керівники територіальних управлінь і державних підприємств займають свої посади роками і при цьому є далеко не кращими фахівцями галузі. Багатьох з них призначали кулуарно, за невідомими працівникам галузі та суспільству загалом принципами. Як результат, маємо тотальну корупцію і занедбане лісове господарство", - сказав Олександр Григорович, повідомляє gazeta.ua. Він наголосив, що перші кадрові конкурси на посади директорів 47 державних лісових установ стануть визначальними для галузі й іспитом для керівництва Держлісагентства. Крім того, принципова позиція профільного міністра Олексія Павленка - жодне територіальне управління агентства не отримає керівника без відкритого конкурсу на цю посаду. "Громадськість розраховує на дійсно відкриті й неупереджені відбори. На прикладі саме цього агентства, яке завжди асоціювалося зі зловживаннями, держава має можливість довести свою прихильність до реформ, реальних змін і прозорої кадрової політики", - сказав Олександр Григорович.

При цьому він додав, що, крім проведення реформ, завданням майбутніх керівників повинна стати оптимізація штатної чисельності в частині скорочення адміністративного персоналу. Це дозволить збільшити рівень заробітної плати лісівникам: "Лісівники, які мотивовані гідною зарплатою, не захочуть ризикувати посадою заради того чи іншого порушення чи хабара".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram