ГоловнаПолітика

Загострення ситуації на Донбасі призведе до нових санкцій проти РФ, - США

Санкції негативно впливають на економіку Росії, їх треба продовжити і посилити, заявив Кірбі

Загострення ситуації на Донбасі призведе до нових санкцій проти РФ, - США
Фото: 24smi.org

США занепокоєні останніми новинами з України, що стосуються нових атак спільних сил сепаратистів і Росії та спроб захопити нові території в районі Мар'їнки, Маріуполя та інших населених пунктів.

Це загострення ситуації і подальше порушення мінських домовленостей може призвести до нових санкцій проти Росії, заявив офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

"Саме Росія несе пряму відповідальність за ці агресивні дії. Вони неприйнятні і суперечать мінським угодам. Будь-які спроби захопити нові частини території України збільшать ціну (для Росії - ред)... Санкції мають негативний вплив на економіку Росії, їх необхідно продовити і посилити у разі погіршення ситуації", - сказав представник Держдепартаменту.

Він також зазначив, що Вашингтон пильно стежить за ситуацією в Україні та перебуванням там російських військ.

"Ми намагаємося отримати максимум інформації... Точну кількість російських військових назвати важко, але вони там надають підтримку і про це відомо... Так було раніше, так і зараз", - сказав Кірбі.

Раніше ЗМІ повідомили, що США і ЄС вирішили прискорити процедуру введення нових санкцій проти Росії. Вони також допускають можливість відключення російських банків від міжнародної системи SWIFT, але розглядають це як крайній захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram