ГоловнаПолітика

Суд скасував призначення в. о. голови Держгеонадр Бояркіна

Міністр екології заявив, що прем'єр ігнорує його кадрові пропозиції

Суд скасував призначення в. о. голови Держгеонадр Бояркіна

Суд визнав незаконним призначення виконуючим обов'язки голови Державної служби геології та надр (Держгеонадр) Миколи Бояркіна.

Про це на брифінгу повідомив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я на засіданні Кабміну виступав категорично проти цієї фігури, я не вносив цю кандидатуру на розгляд Кабміну. Ця людина не була одним із заступників голови Держслужби, як це передбачено законом... З порушенням двох законів і двох статей цього пана було призначено, про що я повідомляв прем'єр-міністру листом. І ось, нарешті, суд прийняв рішення про скасування цього розпорядження", - сказав Шевченко.

Він також додав, що Арсеній Яценюк "ігнорує його пропозиції щодо управлінських кадрів для Держгеонадр".

"Проблема в тому, що прем'єр-міністр чомусь не вносить на розгляд Кабміну кандидатуру, яку я подав. І це вже п'ята кандидатура", - сказав він.

Шевченко також повідомив, що Бояркін намагався взяти під свій контроль компанію "Бурштин України". "Сьогодні я отримав інформацію, що пан Бояркін звільнив т. в. о. керівника "Бурштин України" і намагається призначити свою людину, хоча оголошено конкурс... Йде боротьба за цю посаду, щоб впливати і "кришувати", - резюмував міністр.

Нагадаємо, в грудні 2014 року Кабмін звільнив начальника Держслужби геології та надр Дмитра Кащука, який обіймав цю посаду з кінця травня. У січні 2015 року Держгеонадр тимчасово очолив Бояркін.

Зазначимо, що за Януковича посада голови Держгеології була своєрідним "трампліном" для переходу на роботу в Кабінет Міністрів. Наприклад, Едуард Ставицький і Олег Проскуряков після деякого часу роботи в Держгеології отримували призначення міністрів екології та природних ресурсів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram