ГоловнаПолітика

Саакашвілі не оцінив "руку допомоги" Наливайченка

Одеський губернатор звинуватив СБУ у "кришуванні" контрабанди

Саакашвілі не оцінив "руку допомоги" Наливайченка
Фото: facebook.com/markian.lubkivskyi

Глава Одеської ОДА Михайло Саакашвілі у відповідь на рішення Валентина Наливайченка відправити до Одеси групу СБУ з боротьби з корупцією порадив службі почати боротьбу з корупцією з власних лав.

У своєму фейсбуці Саакашвілі зазначив, що СБУ останнім часом більше займалася політичними заявами, ніж робила реальні кроки. Як приклад він навів вчорашню новину про те, що СБУ відправила йому на допомогу спеціальну групу. "Я дізнався про те, що до мене направили спеціальну групу СБУ, щоб допомогти з боротьбою з корупцією вчора із засобів масової інформації, і тільки потім ми поговорили з керівником служби", - зазначив він.

Джерелом цієї новини у ЗМІ був радник голови СБУ Маркіян Лубківський, який повідомив про цю спецгрупу у своєму фейсбуці. "Наливайченко простягнув Саакашвілі руку антикорупційної та антитерористичної допомоги", - написав він пізніше того ж дня. Сьогодні Лубківський повідомив, що йде разом зі своїм шефом.

"Мені здається, СБУ варто було б почати боротьбу з корупцією, що усе роз'їдає, зі своїх власних лав, враховуючи, наприклад, що в Одесі добре відомо, що контрабанду "кришують" саме багато представників цієї служби. З'явилися симптоми наростання впливу олігархів на службу, яка за визначенням має бути повністю вільною від такого впливу. Звичайно, у Службі безпеки є й багато порядних людей, на яких ми і розраховуємо, що вони очистять і свою власну службу і займуться одночасно корупцією у прокуратурі, міліції, у фіскальних органах", - відповів Лубківському та Наливайченкові одеський губернатор.

Він також побічно підтримав відставку Наливайченка, заявивши, що СБУ потребує нових людей і нових підходів, щоби прорвати це корупційне коло.

Нагадаємо, раніше про "кришування контрабанди співробітниками СБУ повідомила також нардеп Тетяна Чорновол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram