ГоловнаПолітика

За підозрою в убивстві Бузини затримано націоналістів, які воювали в АТО (оновлено)

Підозрюваний Медведько служив у батальйоні "Київ 2"

За підозрою в убивстві Бузини затримано націоналістів, які воювали в АТО (оновлено)
Андрей Медведько
Фото: www.facebook.com/medvedkoandrij

Прокуратура Києва спільно з міліцією сьогодні, 18 червня, затримала двох підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури.

"Обидва - жителі Києва 25 і 26 років. Для затриманих готують повідомлення про підозру за ч.2 ст. 115 КК України (умисне вбивство), а також вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Києва", - йдеться в повідомленні.

Оновлення 10:54. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав імена затриманих: це Андрій Олександрович Медведько (27.09.1989 р.н.) і Денис Валерійович Поліщук (14.06.1990 р.н.).

Андрій Медведько - відомий у Києві активіст об'єднання націоналістів "С14", майданівець. Балотувався до Київради в мажоритарному окрузі від "Свободи". Наприкінці минулого року якийсь час служив у зоні АТО в складі батальйону МВС "К2".

Денис Поліщук - ще один київський активіст, брав участь в акціях проти незаконних забудов у Києві. Брав участь в АТО: був керівником взводу в 54-й розвідбригаді.

"Нами встановлено, коли, де і в кого зазначені особи взяли автомобіль, на якому згодом стежили за Бузиною. Саме на цьому автомобілі злочинці і зникли з місця вбивства. Згодом автомобіль був встановлений і вилучено речові докази. За результатами проведених судових експертиз отримано прямі докази причетності зазначених осіб до скоєння цього вбивства", - заявив Аваков у фейсбуці.

Денис Полищук
Фото: www.facebook.com/Гріша Поліській
Денис Полищук

За його словами, слідство вже має дані експертизи ДНК з кинутого на місці злочину одягу, експертизи слідів в автомобілі, впізнання свідків, матеріали негласного спостереження, яке вели оперативники карного розшуку МВС. "Після проведення всіх необхідних гласних і негласних слідчих дій, збору всіх необхідних прямих доказів і доказів рано-вранці 18 червня вказані особи були затримані", - повідомив міністр.

Оновлення 11:31. Товариш Андрія Медведька і голова "С14" Євген Карась розповів у коментарі LB.ua, що за його хлопцями останнім часом стежили. Він заперечує можливу причетність Медведька до вбивства Бузини. "Зараз це відбуватиметься з усіма добровольцями. Ось і комбата "Торнадо" вчора затримали", - говорить Карась. Він також повідомив, що не знає, хто такий Денис Поліщук.

Оновлення 11.41. Аваков на брифінгу заявив, що затримають щонайменше ще одного підозрюваного.

"Убивці були одні - це група осіб. Будуть ще арешти в рамках цього розслідування. Як мінімум один - просто зараз відбувається затримання. Найближчим часом ми будемо готові передати матеріали справи до суду. Зібрані матеріали такі, що можна просто зараз показувати їх суду й отримувати рішення суду", - сказав Аваков.

Міністр підтвердив, що один із затриманих служив в АТО.

"Можу сказати, що один із затриманих служив у спецроті МВС "Гарпун", - сказав Аваков, але заявив, що жодні попередні заслуги не виправдовують такого тяжкого злочину, як убивство.

Оновлення 12:24. Арсен Аваков у своєму твіттері повідомив, що затримано третього підозрюваного в убивстві Бузини.

"У справі про вбивство О. Бузини щойно затримали третього підозрюваного в причетності до організації вбивства", - написав міністр.

Нагадаємо, журналіста, колишнього шеф-редактора видання "Сегодня" Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram