ГоловнаПолітика

Син Януковича сподівається, що ЄС зніме з нього санкції

Олександр упевнений, що ЄС визнав невинуватість його загиблого брата, не продовживши проти нього санкції

Син Януковича сподівається, що ЄС зніме з нього санкції
Фото: azh.kz

Олександр Янукович, який за час президентства свого батька керував бізнес-імперією сімей і в кілька разів збільшив свої статки, в середу поширив заяву, в якій з упевненістю заявив, що незабаром Європейський Союз зніме з нього санкції.

Лист із таким твердженням надійшов з адреси прес-секретаря Олександра Януковича на адресу "Європейської правди".

Такого висновку син екс-президента дійшов, прочитавши рішення Ради ЄС двотижневої давності про продовження санкцій проти всіх фігурантів "українського списку", крім його брата Віктора Януковича, який загинув навесні на Байкалі.

"Хочу підкреслити, що це рішення не містить причини зняття санкцій. Тому коментарі українських чиновників про те, що причиною зняття санкцій є загибель мого брата, є помилковими", - упевнений син екс-президента.

Янукович-молодший упевнений, що ЄС мав продовжити санкції проти його мертвого брата, а раз Брюссель не зробив цього - то визнав його невинуватість.

"Якби в ЄС були якісь об'єктивні докази його провини, то санкції безсумнівно продовжили б... Рада ЄС раніше вже продовжувала дію своїх санкцій щодо деяких загиблих осіб із Лівії та Сирії. Тому сам факт загибелі особи, проти якої введено санкції, не є підставою для її виключення зі списку санкцій", - стверджує Олександр Янукович.

Необхідно зауважити, що практика ЄС свідчить про протилежне: ЄС неодноразово виключав зі списку санкцій загиблих сирійських і лівійських політиків, також не вказуючи причини їх виключення.

Тим не менш, Олександр Янукович упевнений, що з решти членів сім'ї Януковичів також знімуть санкційні обмеження, в тому числі - арешт європейських активів. "Я вважав і вважаю, що введення санкцій проти мого покійного брата і членів моєї родини не мало під собою юридичних підстав і було суто політичним", - йдеться в його заяві.

Нагадаємо, 6 червня ЄС продовжив санкції проти колишнього міністра освіти України Дмитра Табачника, народного депутата Сергія Клюєва і колишнього міністра юстиції України Олени Лукаш.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram