ГоловнаПолітика

Перший заступник голови СБУ Артюхов підтвердив, що входив до команди Джарти-Ставицького, - Різаненко

Саме з Артюховим пов'язують виникнення можливого конфлікту між головою СБУ і Президентом

Перший заступник голови СБУ Артюхов підтвердив, що входив до команди Джарти-Ставицького, - Різаненко
Юрий Артюхов
Фото: golos.ua

На засіданні Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції перший заступник голови Служби безпеки України Юрій Артюхов підтвердив, що працював штатним помічником народного депутата від Партії регіонів Віталія Борта.

Відповідне питання було задано депутатом від "Блоку Петра Порошенка" Павлом Різаненком, повідомляє Цензор.НЕТ.

Видання зазначає, що саме з першим заступником голови СБУ Артюховим пов'язують виникнення можливого конфлікту між головою СБУ Валентином Наливайченком та президентом Петром Порошенком.

"Я хотів, щоб він підтвердив або спростував, що він був помічником на держслужбі з вересня 2011 по грудень 2012 року в пана Борта, члена Партії регіонів, бізнес-партнера Джарти і Ставицького, в тому числі за участю якого створювалася "БРСМ-Нафта", - сказав Різаненко.

На своїй сторінці у Фейсбук нардеп ("Народний фронт") Тетяна Чорновол підтвердила цю розмову і описала суть зв'язку Артюхова з командою Джарти-Ставицького.

"Віталій Борт - права рука покійного Василя Джарти. За часів другого прем'єрства Януковича Василь Джарти був міністром охорони навколишнього середовища України, а Ставицький керував НАК "Надра України". Тоді державне майно, в тому числі державні газові свердловини, оформлялися на приватні фірми, які мали офіційну реєстрацію в приймальні народного депутата України Віталія Борта за адресою Київ, вулиця Боричів Тік, 35-В.

Зокрема, перераховані вище особи здійснили рейдерство об'єктів нерухомості НАК "Надра України". Сергій Лещенко в журналістському розслідуванні писав про передачу державних приміщень приватним фірмам. До теми стосується другий за розміром будинок "Надра України" площею 1100 кв. м. в самому центрі столиці на вулиці Володимирській, 34/9 Б. Його отримало ТОВ "Ярд-Шиппінг", зареєстроване в приймальні Віталія Борта. Можливо, в тій же приймальні працював тоді і помічник нардепа Юрій Артюхов? У 2008 охоронці офісного центру розповіли журналістам, що за дверима з прізвищем Борта сидить ще з півдюжини різних фірм. Наприклад, там же розташовувалася фірма "Надра Геоцентр".

Постанову Кабінету Міністрів України, яка запустило процес відчуження з державної власності цього приміщення "Надр України" було прийнято в пакеті з Постановою, яка запустила відчуження "Межигір'я".

Як повідомлялося, Артюхов вважає, що звинувачення на його адресу пов'язані з розслідуванням СБУ кримінальної справи про протиправну діяльність керівництва МВС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram