ГоловнаПолітика

Порошенко зібрав коаліцію через Наливайченка

"Народний фронт" визначиться, чи голосуватиме за відставку голови СБУ після внесення до парламенту відповідного подання

Порошенко зібрав коаліцію через Наливайченка
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко проводить консультації з керівниками фракцій коаліції Верховної Ради.

Консультації відбуваються в Адміністрації Президента, пише INSIDER.

Перед початком зустрічі заступник голови фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар повідомила, що  під час консультацій планується обговорити ряд питань, зокрема й питання відставки голови СБУ Валентина Наливайченка, "звіту силових органів і можливого обговорення останніх резонансних справ, зокрема щодо "БРСМ-Нафта".

За словами Сюмар, фракція "Народний фронт" визначиться, чи голосуватиме за відставку голови СБ України на засіданні фракції, коли буде внесено до парламенту відповідне подання.

При цьому вона зазначила, що один з депутатів від "Народного фронту" – Андрій Левус – був заступником Наливайченка в СБУ. "Очевидно, що якась частина депутатів може утриматися від голосування", - сказала політик.

У свою чергу керівник парламентської фракції "Самопоміч" Олег Березюк перед зустріччю з Президентом зазначив, що у порядку денному стоїть розгляд питань політичної та економічної ситуації в країні, а також прийняття закону про місцеві вибори.

Говорячи про позицію "Самопомочі" з питання відставки голови СБУ, Березюк пояснив: "Зустріч вчора з Наливайченком показала серйозні проблеми співробітництва правоохоронних органів. Тому ця зустріч нас зобов'язує зустрітися з генеральним прокурором, з міністром внутрішніх справ... Зараз ми говоримо з Президентом. І на підставі всіх цих зустрічей ми приймемо спільне і якісне рішення".

Раніше повідомлялося, що фракції "Самопомочі" та "Батьківщини" у Верховній Раді не готові голосувати за відставку Наливайченка.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко незадоволений роботою СБУ за чотирма позиціями: боротьба з корупцією, запобігання контрабанді, розслідування резонансних злочинів, робота в зоні АТО на лінії зіткнення. У зв'язку з цим він збирається внести до Ради подання про відставку голови СБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram