ГоловнаПолітика

Заступник голови СБУ Артюхов вважає звинувачення на його адресу помстою

Заступник Наливайченка заявив про кримінальну справу проти "деяких керівників МВС".

Заступник голови СБУ Артюхов вважає звинувачення на його адресу помстою
Юрий Артюхов
Фото: golos.ua

Заступник голови СБУ Юрій Артюхов вважає, що звинувачення на його адресу пов'язані з тим, що він розслідував кримінальну справу про протиправну діяльність керівництва МВС. Про це він сказав на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради, повідомляє кореспондент LB.ua.

"Я хотів би нагадати історію конфлікту певних людей із СБУ і зі мною особисто. Я був призначений 7 липня минулого року, до лютого не було жодної статті з приводу моєї діяльності. Після того, як СБУ передала в ГПУ справу про протиправну діяльність деяких керівників МВС, почалися статті..." - заявив він. Артюхов зазначив, що до поширення звинувачень на його адресу причетні деякі депутати.

Нагадаємо, депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол звинуватила Артюхова в кришуванні контрабанди нафтопродуктів з окупованих територій.

"За часів президентства Януковича контрабандою керував Курченко, а зараз ці схеми курирує партнер Курченка Ставицький через представника в Україні - депутата Онищенка. Вони зараз працюють активно в українських портах Одеси, Миколаєва та Херсона. Усі ці "схемщики" не могли б працювати, якби не мали потужної "Криші". "Кришує" цей контрабандний бізнес заступник голови СБУ Артюхов, який і претендує на посаду керівника служби СБУ", - заявила Чорновол.

Депутати від НФ також вважають Артюхова відповідальним за атаку на Сергія Пашинського, якого звинуватили в махінаціях із нафтопродуктами Сергія Курченка.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Павло Різаненко заявив, що Артюхов покривав знищення держпідприємства "Радіопередавальний центр" людьми сина екс-президента Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram