ГоловнаПолітика

Сергія Арбузова судять заочно

Процедуру заочного засудження застосовують також проти Богатирьової та її співучасника.

Сергія Арбузова судять заочно
Фото: www.kmu.gov.ua

Генеральна прокуратура почала процедуру заочного засудження проти колишнього першого віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова, колишнього міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової та її співучасника Олександра Стащенка.

Про це сказав генеральний прокурор Віктор Шокін в інтерв'ю парламентській газеті "Голос України".

"Процедуру спеціального розслідування (заочного провадження) вперше реалізовано на практиці. До суду внесено подання про заочне засудження екс-міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової та співучасника Олександра Стащенка за фактом заволодіння бюджетними коштами на суму 6,5 млн гривень у процесі закупівель медичних препаратів та обладнання. Процедуру заочного засудження застосовано також до колишнього голови Національного банку України, першого віце-прем'єр-міністра і прем'єр-міністра Сергія Арбузова. Його підозрюють у розкраданні і привласненні державних коштів НБУ на суму близько 118 млн гривень", - сказав він.

Шокін додав, що зараз Арбузов перебуває в розшуку Інтерполу, на рахунках, які належать йому і його дружині, арештували понад 200 млн гривень. Окрім того, на виконанні у компетентних органів Латвії є міжнародне доручення Генпрокуратури України, яке стосується арешту на підставі судового рішення грошей Арбузова на суму понад 49 млн доларів.

Варто зазначити, що в повідомленні на сайті ГПУ від 15 червня подано слова Шокіна про те, що за процедурою заочного засудження в судах уже є чотири кримінальні провадження стосовно колишніх можновладних чиновників, ще три заплановано передати найближчим часом.

Нагадаємо, на початку 2015 року в Україні набув чинності закон про заочне правосуддя для підозрюваних, які переховуються від слідства за межами України. За допомогою цього закону Україна планує засудити Віктора Януковича і членів його уряду, які втекли з країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram