ГоловнаПолітика

Потенціал заводу "Антонов" має дати нове дихання українській авіації, - Порошенко

Президент відвідав підприємство напередодні авіавиставки "Ле-Бурже"

Президент Петро Порошенко відвідав Державне підприємство "Антонов" напередодні його участі у Всесвітній авіаційній виставці "Ле-Бурже".

Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Порошенко висловив переконання в тому, що об'єднання ДП "Антонов" з держконцерном "Укроборонпром" дасть позитивний результат.

"Лише кілька країн світу володіють таким потенціалом і такими технологіями, які сьогодні в Україні уособлює "Антонов". Дуже сподіваюся, що останнє рішення уряду, згідно з яким об'єднуються літакобудівний потенціал "Антонова" з можливостями "Укроборонпрому", дасть свою синергію", - підкреслив Президент.

За словами Порошенка, в контексті інтеграції підприємств буде відновлено державне замовлення.

"Хотів би бачити в державному оборонному замовленні на 2016 рік продукцію "Антонова", - заявив Президент, зауваживши, що пріоритетним має стати виконання замовлень зі створення перспективних транспортних і спеціалізованих літаків, безпілотних літальних апаратів, створення нової авіатехніки.

Фото: president.gov.ua

Також Президент підкреслив важливість прискорення програми імпортозаміщення комплектуючих виробів і нарощування темпів серійного виробництва літаків. За його словами, уряд має забезпечити відповідні умови для успішного функціонування підприємства та виконання цих завдань.

Фото: president.gov.ua

"Коли проти України ведеться неоголошена, підступна і жорстока війна, ніяка кооперація і спільне виробництво авіакосмічної і оборонної продукції з Росією неможливі в принципі", - підкреслив Порошенко.

За його словами, переорієнтація на нові ринки збуту та нових партнерів сприятиме розвитку лідера авіабудування країни.

"Приємно було, що визначальну роль при укладенні контракту із Саудівською Аравією відіграв той факт, що Президент України також літає на літаку "Антонова", - якщо вже на такому літає Президент, то його варто купувати", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов запропонував НАТО взяти участь у виробництві військово-транспортних літаків Ан-70.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram