ГоловнаПолітика

Заарештовано ще одного підозрюваного у вивозі зброї зі складів МВС під час Майдану

Загалом повідомлено про підозру 16 особам, 5 з них заарештовано

Заарештовано ще одного підозрюваного у вивозі зброї зі складів МВС під час Майдану
Фото: LB.ua

Генеральна прокуратура України заарештувала ще одного підозрюваного у вивозі зброї та боєприпасів зі складів Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

"Громадянину, якого підозрюють у заволодінні та вивезенні зброї та боєприпасів зі складів МВС в лютому 2014 року: 156 автоматів АКС74У 5,45 мм., 47520 шт патронів, - обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

За даними ГПУ, вказаний злочин підозрюваний здійснював спільно з "тітушками" та посадовими особами МВС.

"Також повідомлено про підозру трьом теперішнім співробітникам міліції, які, перевищуючи свої повноваження, сприяли незаконній видачі зазначеної зброї та боєприпасів зі складів МВС України, тобто скоїли злочини, передбачені ч. 3 ст. 365, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 262 КК України. Зазначеним особам Печерським районним судом Києва обрано запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту і особистого зобов'язання для одного з підозрюваних", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ також повідомили, що в цілому за цими епізодами нині повідомлено про підозру у вчиненні вбивств, замахів на вбивство, перешкоджанні проведенню мітингів і зборів, позбавленні волі і катуванні, зберіганні зброї 16 особам, п'ятеро з яких - заарештовано, інші перебувають у розшуку.

"Розслідування обставин незаконної видачі вогнепальної зброї так званим "тітушкам" зі складів МВС України триває", - додали в ГПУ.

Нагадаємо, раніше голова МВС Арсен Аваков заявив про затримання чотирьох співробітників МВС, причетних до вивезення зброї зі складів МВС для передачі її тітушкам під час Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram