ГоловнаПолітика

Адвокати обрали нового члена до ВРЮ (оновлено)

Беляневич працює в юрфірмі "Василь Кисіль і партнери"

Адвокати обрали нового члена до ВРЮ (оновлено)
Фото: kisilandpartners.com

З'їзд адвокатів у п'ятницю обрав членом Вищої ради юстиції Вадима Беляневича. За нього проголосувало 138 осіб зі 188 делегатів з'їзду, повідомляє кореспондент LB.ua.

Крім нього у бюлетенях було ще два кандидати - Катерина Коваль, яка набрала 36 голосів, і Ростислав Кравець, котрий отримав 7.

Вадим Беляневич - старший радник юридичної фірми "Василь Кисіль і партнери". Його називають людиною заступника глави Адміністрації президента Олексія Філатова, який раніше також працював у цій компанії.

Адвокати також голосували за члена Вищої кваліфікаційної комісії суддю. З трьох кандидатів - Олександра Дроздова, Павла Луцюка і Ольги Головченко - жоден не набрав потрібну кількість голосів. За Дроздова проголосувало 85 делегатів, за Луцюка - 77, за Головченко - 22.

Після наради адвокати вирішили провести другий тур голосування з обрання члена ВККС.

Нагадаємо, з'їзд адвокатів вже тричі голосував за членів ВРЮ. На минулому з'їзді 24 квітня обрали тільки двох із трьох членів ВРЮ за квотою адвокатів: адвоката Павла Гречковського і суддю Вищого спецсуду з розгляду цивільних і кримінальних справ Аллу Лесько. Беляневичу тоді не вистачило голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram