ГоловнаПолітика

Шокін просить Інтерпол оголосити в розшук 19 екс-співробітників "Беркута"

Генпрокурор закликав Інтерпол переглянути своє рішення

Шокін просить Інтерпол оголосити в розшук 19 екс-співробітників "Беркута"
Фото: Вадим Крутивус

Генеральний прокурор Віктор Шокін просить Інтерпол переглянути своє рішення і оголосити у розшук 19 колишніх співробітників спецпідрозділу "Беркут", підозрюваних у розстрілі активістів Євромайдану.

Про це повідомляє офіційний сайт Генпрокуратури.

Шокін звернувся з листом до генерального секретаря Інтерполу Юргена Штока, у якому попросив переглянути рішення про відмову оголосити в розшук екс-беркутівців. Генпрокурор підкреслив, що кримінальне переслідування вказаних осіб не має політичного характеру, оскільки за висновком Міжнародної консультативної групи, вони обґрунтовано підозрюються у розстрілі євромайданівців.

"Враховуючи викладене, прошу Вас, шановний пане Шток, взяти до уваги зазначені вище обставини і переглянути рішення щодо відмови у здійсненні розшуку зазначених осіб", - додав Шокін.

Генпрокурор підкреслив, що відмова в міжнародному розшуку колишніх українських чиновників і бійців "Беркута" може призвести до того, що вони уникнуть кримінальної відповідальності за вчинені злочини.

Нагадаємо, Інтерпол відмовився оголосити у міжнародний розшук колишнього командира спецроти "Беркута" Дмитра Садовника і ще 18 співробітників, підозрюваних у розстрілі 39 активістів Євромайдану. Також Інтерпол відмовився оголосити в розшук екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, його заступника Віталія Ратушняка та екс-командувача Внутрішніми військами Станіслава Шуляка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram