ГоловнаПолітика

"Самооборона Майдану" може піти на місцеві вибори окремо від "Народного фронту", - Левус

"Самооборонівці" будуть враховувати сформовані зв'язки

"Самооборона Майдану" може піти на місцеві вибори окремо від "Народного фронту", - Левус
Фото: Макс Требухов

Один з лідерів "Самооборони Майдану" Андрій Левус, який пройшов у Раду за списком "Народного фронту", не виключив, що на місцеві вибори-2015 члени цієї громадської ініціативи можуть піти з іншими партіями.

"Після того, як Президент у своєму Посланні запевнив усіх, що вибори будуть, ми почали консультації в рамках свого громадського об'єднання. Рішення ще не прийнято. Це залежить і від того, чи буде прийнятий закон про відкриті списки. Андрій Парубій є співавтором законопроекту 2831-2, за яким громадяни самі можуть впливати на "якість" списків. На нашу думку, це якраз дасть шанс "новим особам", громадським активістам бути обраними. Умовно це можна назвати "польською моделлю".

Оскільки ми щільніше працюємо з "Народним фронтом", то проговорюємо можливу участь наших активістів у рамках "НФ" або разом з іншими партнерськими організаціями. Якщо в якійсь області актив тісно співпрацює з певною партією, то рішення буде прийматися з урахуванням цього. Жорсткого рішення - "йдемо тільки з цими" - я думаю, не буде. Втім, повторюся, подивимося на закон і тоді подумаємо, як бути максимально ефективними в його рамках, зберігаючи єдність і загальний курс організації", - зазначив Левус.

Докладніше про те, як депутати-самооборонівці поставили на місце партійних "ділків" усередині "Народного фронту", про необхідність ввести торговельну блокаду проти Криму та окупованих районів Донбасу та про контрабанду пального на півдні України читайте в інтерв'ю LB.ua з депутатом нижче за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram