ГоловнаПолітика

Порошенко змінив керівника Донецької області (оновлено)

Павла Жебрівського призначено замість Олександра Кіхтенка

Порошенко змінив керівника Донецької області (оновлено)
Фото: obozrevatel.com

Президент Петро Порошенко під час візиту до Маріуполя у четвер оголосив про зміну голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації. Замість Олександра Кіхтенка цю посаду тепер обіймає Павло Жебрівський.

"Хотів би представити нового керівника адміністрації Донецької області - Павла Івановича Жебрівського", - заявив Порошенко. Він зазначив, що Жебрівський вже має досвід губернаторства, і висловив надію, що це допоможе йому на новій посаді. Президент додав, що знає Жебрівського вже 15 років і довіряє йому.

Кіхтенко переходить на нову посаду при Президентові України, на якій він займатиметься питаннями зокрема й Донецької області, додав Порошенко.

Як повідомляє прес-служба Президента, Порошенко заявив, що Жебрівський під час АТО служив добровольцем у розвідувальному батальйоні Збройних сил, брав участь у боях з терористами під Дебальцевим, Волновахою. Крім бойових завдань, він також займався психологічною та інформаційно-роз'яснювальною роботою серед місцевого населення.

"Такий досвід вкрай важливий, адже Ви будете керувати роботою військово-цивільної адміністрації. Наше головне завдання - повернути не тільки території, скільки отруєні російською пропагандою душі", - наводяться слова Порошенка.

Президент також згадав про досвід роботи Павла Жебрівського на державній службі - на посаді голови антикорупційного управління Генпрокуратури і народним депутатом трьох скликань.

Серед основних завдань, які стоять перед новим керівником ОДА, Порошенко звернув особливу увагу на необхідність забезпечення проведення чесних і прозорих місцевих виборів. "Чесні і прозорі вибори - це універсальний рецепт у світі з вирішення політичних конфліктів", - сказав Порошенко. "Восени українські громадяни Донбасу повинні робити відповідальний вибір, значення якого зростає через децентралізацію", - додав Президент, висловивши сподівання, що найближчим часом Верховна Рада ухвалить зміни до Конституції, які запровадять децентралізацію.

Нагадаємо, колишній нардеп і екс-губернатор Житомирської області Павло Жебрівський з 19 січня розпочав роботу у структурі Генеральної прокуратури України на посаді начальника нового управління з розслідування корупційних злочинів, скоєних посадовими особами, які займають особливо відповідальне становище.

На останніх виборах до Верховної Ради він балотувався з 63 округу у Житомирській області, де посів друге місце, поступившись мандатом Олександру Ревезі.

Сестра Жебрівського Філя володіє одним з найбільших фармацевтичних підприємств в Україні - "Фармак".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram