ГоловнаПолітика

ГПУ просить встановити Мельничуку заставу в розмірі 300 мінімальних зарплат

Захист нардепа називає суму необґрунтованою

ГПУ просить встановити Мельничуку заставу в розмірі 300 мінімальних зарплат
Фото: LB.ua

Генеральна прокуратура просить суд обрати запобіжний захід для народного депутата Сергія Мельничука у вигляді застави у розмірі 300 мінімальних заробітних плат.

Про це повідомив його адвокат Любомир Пліщук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Генпрокуратура просить про заставу в розмірі 300 мінімумів доходів громадян. Така сума є необґрунтованою. У нас є довідка, завірена печаткою Верховної Ради, про те, що його зарплата не дозволяє вмістити такий розмір застави", - розповів він журналістам у перерві засідання Печерського районного суду.

Він також заявив, що для обрання запобіжного заходу потрібні підстави - в особи має бути процесуальний статус підозрюваного. "Мій клієнт не є підозрюваним. Це судом встановлений факт", - сказав Пліщук.

За його словами, якщо суд обере запобіжний захід стосовно Мельничука, то це буде "неправове рішення". Пліщук заявив, що Мельничуку, як народному депутату, повідомлення про підозру має вручати генеральний прокурор. За словами адвоката, його клієнт не отримував підозри. Пліщук також зазначив, що суд може обирати запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі, якщо Верховна Рада не дала згоди на затримання та арешт.

Як відомо, мінімальна заробітна плата в Україні з 1 січня 2015 року становить 1218 грн. Таким чином, ГПУ просить суд обрати Мельничуку заставу в розмірі 365 тис. 400 грн.

Нагадаємо, 9 червня Мельничук не з'явився на допит. У ГПУ викликали нардепа на повторний допит на середу. У понеділок у ГПУ повідомили, що повідомили Мельничуку про підозру, не уточнивши, за якою статтею.

Мельничука підозрюють у бандитизмі, а також низці інших злочинів, і в сукупності депутату може загрожувати довічне ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram