ГоловнаПолітика

Саакашвілі представив три етапи перетворення Одеської області

Екс-президент упевнений, що після подолання корупції в Одесу підуть інвестиції.

Саакашвілі представив три етапи перетворення Одеської області
Фото: Юлия Сущенко

Колишній грузинський президент, а нині одеський губернатор Михайло Саакашвілі розповів про триетапну програму перетворення довіреного йому регіону.

Як заявив Саакашвілі на прес-конференції, перетворення передбачають три етапи: 50-денний, 100-денний і на 6 місяців. Наприклад, 50-денна програма передбачає конкурс на визначення голів усіх 26 районних адміністрацій Одеської області, повідомляє УНІАН.

Окрім того, реорганізацію Одеської митниці і визначення її керівництва. "Хотіли призначити нового керівника митниці, але я цей процес зупинив. Буде прозорий конкурс... Я з'ясував, що щорічно через злодійство на Одеській митниці бюджет недоотримує $1 млрд", - сказав Саакашвілі.

Програма передбачає введення системи електронної реєстрації для прийому дітей у дошкільні установи. Протягом 6 місяців буде запроваджено новий центр адміністративних послуг, який передбачає надання 260 різних сервісів. Більшість із них - зі строком виконання заявки від 1 до 10 днів.

Програма також передбачає реорганізацію Одеської державної адміністрації. Як зазначив Саакашвілі, зараз у ній працюють близько 800 осіб.

Крім того, програма включає прозору приватизацію всіх об'єктів. "Буде створено перший в Україні центр митного управління. Такий ми створили в Грузії. ККД його роботи був дуже високим", - сказав Саакашвілі.

За його словами, все перелічене скеровано на подолання корупції, яка є основною проблемою регіону. "Після того, як ми її подолаємо, сюди підуть інвестиції", - заявив Саакашвілі.

Як повідомляли, Саакашвілі оголосив, що одеську міліцію очолить генерал із Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram