ГоловнаПолітика

Сироїд: конституційну реформу не вдасться провести до місцевих виборів

Конституційна комісія перенесла засідання з 5 червня на наступний тиждень

Сироїд: конституційну реформу не вдасться провести до місцевих виборів
Фото: rada.gov.ua

Заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд сумнівається, що парламенту вдасться здійснити конституційну реформу до проведення місцевих виборів.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу ICTV.

"Розпочавши конституційну реформу, розпочавши процес конституційних змін, ми всі сподівалися і досі сподіваємося, що вдасться прийняти зміни до Конституції, особливо які стосуються децентралізації, до місцевих виборів... Але сьогодні ми бачимо процес, який у мене викликає сумніви, що ми зможемо ці зміни прийняти", - сказала Сироїд.

Зокрема вона наголосила, що засідання робочої групи, яка займається розробкою змін до частини судової системи, проходять щотижня, проте по-іншому організовано роботу тієї групи, яка займається децентралізацією.

"Та частина конституційної реформи, яка стосується децентралізації, сьогодні зайшла "під килим", і, на жаль, навіть я як член Конституційної комісії не можу отримати доступ до того документа, який готується", - сказала заступник голови Ради.

На уточнювальне запитання про те, хто є людиною, що перешкоджає розробці законопроекту про внесення змін до Конституції, віце-спікер відповіла, що засідання Конституційної комісії як колегіального органу може відбутися лише у разі її зборів головою (спікером парламенту Володимиром Гройсманом).

При цьому на уточнення журналіста, чи є саме Гройсман тим, хто блокує розробку законопроекту, Сироїд відповіла, що не може так сказати.

Нагадаємо, Гройсман задоволений конструктивною дискусією при роботі Конституційної комісії.

Конституційна комісія перенесла засідання, яке мало відбутися 5 червня, на наступний тиждень 8-12 червня.

Законопроект про внесення змін до Конституція мають відправили на висновки до Конституційного Суду, після чого його можуть проголосувати 226 голосами в першому читанні і 300 голосами у другому, але лише на наступній сесії Ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram